Μάρσιποι αγκαλιάς, ring sling και τα υπόλοιπα ειδη τους


Από αρχαιοτάτων χρόνων οι μαμάδες και οι γιαγιάδες αναζητούσαν πάντοτε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να "φοράνε" τα μωρά τους πάνω τους και με αυτόν τον τρόπο να ανακουφίζουν τα ίδια από την επαφή της ζεστής αγκαλιάς αλλά και να μπορούν εκείνες να μετακινούνται άνετα παντού και να ολοκληρώνουν με ευκολία τις όποιες εργασίες τους.

To babywearing δεν είναι μια μόδα των τελευταίων ετών. Απλά σήμερα όλο και περισσότεροι νέοι γονείς αποφασίζουν να το δοκιμάσουν και καταλήγουν να το λατρέψουν καθώς η τοποθέτηση των μωρών με μάρσιπο στην αγκαλιά μας είναι πραγματικά μια πολύ βολική επιλογή.

Ο μάρσιπος δημιουργεί μια θήκη η οποία συγκρατεί το μωρό σταθερά στην αγκαλιά της μαμάς ή τους μπαμπά, αφήνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν και το μωρό τους αγκαλιά και τα χέρια τους ελεύθερα. Αν η επιλογή του έχει γίνει προσεκτικά και η κατασκευή του είναι ποιοτική τότε δεν επιβαρύνονται ούτε των γονιών η μέση, η πλάτη, οι ώμοι ούτε όμως και του μωρού.

Κυρίως οι μάρσιποι διαχωρίζονται σε δύο είδη. Στους μαλακούς μάρσιπους ή αλλιώς γνωστούς και ως μάρσιπους αγκαλιάς και στους σταθερούς μάρσιπους που σχηματίζουν έναν πιο σταθερό-σκληρό σκελετό στήριξης για το μωρό.

Οι μάρσιποι αγκαλιάς, που τελευταία κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, χωρίζονται κι αυτοί με τη σειρά τους σε διάφορα είδη. Δύο τύποι όχι και τόσο συνηθισμένοι είναι ένας αυτός που αποτελείται από ένα μοναδικό και μονοκόμματο κομμάτι υφάσματος που με κάποιο περίτεχνο τρόπο δένουμε γύρω μας και στηρίζουμε το μωρό και ένας ακόμα τύπος είναι αυτός που κατασκευάζεται κατά παραγγελία για συγκεκριμένο σωματότυπο της μητέρας ή του πατέρα και δεν μπορεί να φορεθεί ή να προσαρμοστεί σε άλλον.

Οι πιο διαδεδομένοι ωστόσο είναι οι μάρσιποι Ring Sling, και οι μάρσιποι Mei Tai. Και οι δύο αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα σε μωράκια από νεογέννητα μέχρι και τουλάχιστον 2-3 ετών.
Ο μαλακός μάρσιπος αγκαλιάς ring sling είναι αυτός που αποτελείται από ένα μεγάλο μακρόστενο κομμάτι υφάσματος που ασφαλίζει περνώντας μέσα από δύο μεγάλους μεταλλικούς κρίκους.
Ο μάρσιπος αγκαλιάς Mei Tai είναι πιο εύκολος στη χρήση του και διαθέτει δυο τιράντες που μοιράζουν το βάρος στους δύο ώμους του γονιού που τον φοράει. Επίσης ταιριάζει πιο εύκολα και στα μεγαλύτερα παιδάκια.

Όλους τους μάρσιπους μπορούμε να τους βρούμε σε διάφορα σχέδια και χρώματα υφασμάτων. Οι περισσότεροι είναι one size για να ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους ενηλίκων, ενώ πλέον μπορείτε να βρείτε και ελληνικούς χειροποίητους μάρσιπους αγκαλιάς κατασκευασμένους στα μέτρα σας.

Ο δικός μου μάρσιπος είναι ένας Ring Sling, που μου δάνεισε η κουμπάρα μου και... τον έχω λατρέψει! Το Αγγελάκι μου πρωτομπήκε μέσα σε ηλικία μόλις 30 ημερών και έκτοτε έχουμε πάει μαζί σχεδόν παντού. Μας έχει βοηθήσει απίστευτα στα ψώνια μας στο super market, στο να θηλάζουμε αθόρυβα στις βόλτες μας, στο να νανουριζόμαστε με το περπάτημα στο σπίτι και εκτός. Μέχρι και έργο σε θερινό κινηματογράφο παρακολούθησα άνετα φορώντας το ήρεμο μωρό μου!






 britax μαρσιπος μπλεμαρσιπος mei tai amazonas

Μάρσιπους μαλακούς Mei Tai αλλά και σταθερούς
των εταιριών AMAZONAS και BRITAX

σε πολλά χρώματα
και σχέδια, για μαμάδες ή μπαμπάδες, μπορείτε
να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα plus4u.gr
σε τιμές που ξεκινούν από 43€.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"


**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.